Campanya per apadrinar posidònia a Formentera
25 febrer, 2017
Formentera ofereix la posidònia a un euro el metre quadrat
28 febrer, 2017
Verue tots

RICARDO F. COLMENERO – Palma EL MUNDO

Apadrinar metres de posidònia a Formentera

L’organisme viu més gran del món es mor.
El Consell crea un sistema de micromecenatge per a turistes i participants d’esdeveniments esportius


< strong> Veure notícia original

El Consell de Formentera ha decidit aprofitar la creixent sensibilitat cap als danys soferts sobre les seves praderies de posidònia creant un sistema de micromecenatge destinat a turistes i participants dels seus esdeveniments esportius.

En el marc de Fitur, el president de la institució, Jaume Ferrer, va presentar el Save Posidònia Project, els fons aniran destinats a protegir les praderies de posidònia existents. El projecte, que han titllat de «innovador», neix «del desig de promocionar el turisme sostenible i llançar un pla d’acció per a la defensa de la praderia de posidònia».

A través de la participació en esdeveniments com la mitja marató, Formentera All Round Trail, Formentera Fotogràfica o Formentera Zen, entre molts d’altres, es podrà participar al llarg de tot l’any activament en la causa apadrinant metres quadrats de posidònia mitjançant donacions.

A partir de l’1 de febrer també es llançarà una aplicació solidària per a dispositius i campanyes de micromecenatge que permetran que tot el que vulgui involucrar-se i participar en aquesta iniciativa pugui fer-ho.

Des del Consell han assegurat que l’objectiu d’aquest projecte és l’apadrinament de cada un dels metres quadrats de posidònia existent al voltant de Formentera i facilitar la seva conservació finançant projectes com realitzar un mapa de la seva cartografia, que permeti saber exactament on està i la seva evolució, i oferir una solució al problema de l’impacte de les àncores dels fondejos marins.

Milers d’embarcacions circulen diàriament en els mesos de juliol i agost entre Eivissa i Formentera per a acudir, entre altres destinacions, a la platja d’Illetes, en ple Parc Natural de ses Salines , qualificada per diversos organismes com la millor platja d’Europa i la setena del món. Els seus àncores, i les cadenes que les acompanyen, treballen com excavadores sobre el llit marí, desforestant, en el cas de les grans embarcacions d’entre 40 i 100 metres, que porten àncores de 200 quilos i cadenes de cent metres, àrees de la mida de pistes de bàsquet.

A l’octubre se celebrés a Formentera Festival Save Posidònia, on hi haurà activitats esportives, culturals i mediambientals, els beneficis es destinaran al Save Posidonia Project, i en el qual es presentaran altres projectes que opten a finançament.
& Nbsp;

WordPress Themes