Festival

¡One action, global effect!

Dins el gran projecte Save Posidonia Project, Formentera celebra els dies 12, 13, 14 i 15 d’octubre, el Festival Save Posidonia.
Un festival on es duran a terme activitats culturals, esportives i de medi ambient, dirigides tant a professionals, com al públic en general, que durant quatre dies es reuniran a l’últim paradís de la Mediterrània.
Un festival internacional on Formentera, una vegada més, es situa en l’avantguarda de la sostenibilitat. Un esdeveniment que constitueix no només un acte, sinó també un projecte permanent.

El Festival Save Posidonia es posiciona com a lloc de trobada per nous projectes que defensen i promouen la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. Competicions esportives, actuacions musicals, ioga, fotografia, cinema, tallers … i molt més , al voltant d’una forma d’entendre la vida.

Els projectes científics i ambientals més innovadors, sempre vinculats a la conservació de Posidònia, seran finançats a través de la recaptació realitzada al llarg del Projecte Save Posidònia. Els projectes seran avaluats per un comitè tècnic d’alt reconeixement nacional i internacional. L’objectiu és involucrar tots els individus, empreses o organitzacions nacionals i internacionals per sensibilitzar i prendre accions en la conservació d’una espècie bàsica en l’ecosistema de les Illes Balears.

Per a més informació dirigir-se a “Projectes a concurs

ALLOTJAMENT

ACTIVITATS

5 juny, 2017

Formentera Blue Experience

Durant els quatre dies del festival, tenen lloc diverses activitats esportives, convidant als amants de diverses modalitats esportives relacionades amb l’aigua a gaudir de la seva passió, […]
5 juny, 2017

Formentera Breathing

Durant els 4 dies del festival tindrem l’oportunitat de connectar amb la nostra respiració a través de la pràctica de ioga. Practicarem diferents estils com Hatha […]
5 juny, 2017

SUP Ioga

Gaudir del ioga a les incomparables aigües de Formentera! Gaudir cada matí d’aprendre, relaxar-te i viure Formentera!
5 juny, 2017

Formentera Green Sails

El 14 d’octubre, en el marc del Festival Save Posidonia, es durà a terme la primera edició de Formentera Green Sails, una flota solidària amb el […]
5 juny, 2017

Posidonia Forum

El dia 13 d’octubre tindrà lloc una taula rodona amb exposició de projectes i ponències de caràcter mediambiental i/o científic, vinculats a la implantació de models sostenibles dirigits […]
5 juny, 2017

Posidonia Boulevard

Un espai obert on marques, artesans, associacions i entitats de diversos àmbits i sectors, vinculades a la protecció i preservació de la posidònia, es donen cita […]
5 juny, 2017

Posidonia in White

Una exposició de moda i disseny on dissenyadors i creadors de renom, tan locals com internacionals, mostraràn les seves creacions inspirades en la posidònia.
5 juny, 2017

Formentera Art Experience

Exposició d’art i subhasta amb obres i actuacions en directe, on la pintura, l’escultura i la fotografia es combinen al voltant de l’aigua com a element […]
5 juny, 2017

Posidonia Surf Tribute

Concentració de tots els esportistes per formar un gran cercle en homenatge a la Posidònia que s'ha anat perdent en els últims anys.
5 juny, 2017

Posidonia 76.5

Music Plaça (Coming soon)
5 juny, 2017

Making Changes V.O.

Cinema Plaça (comming soon)
5 juny, 2017

Beach Clean Up

Jornada de neteja a les platges organitzada en col•laboració amb els centres educatius de l'illa, perquè nens i grans participin activament en la conservació del medi ambient.
5 abril, 2017

Taller de Divulgació i Conscienciació

Taller divulgació i conscienciació (Coming soon)

Reglament general dels esdeveniments

Del 12 al 15 d'octubre tindrà lloc el "Festival Save Posidònia", o jornades on hi haurà una oferta molt variada d'activitats esportives gaudint de la naturalesa, esdeveniments culturals extraordinaris i tallers mitjà ambientals de totes les edats on els beneficis recaptats al llarg del Festival aniran destinats al Save Posidònia Project.

El Festival Save Posidònia culminarà amb la presentació dels resultats de la campanya el dia 15 d'octubre.

Tots els esdeveniments hauran d'aplicar mesures de sostenibilitat atenent a uns principis bàsics. Abans de la celebració de l'esdeveniment el promotor haurà de fer lliurament d'un pla per reduir els impactes sobre el medi ambient i respectar el benestar de les persones.

Els principis bàsics són:

Les proves esportives que realitzin un recorregut per espai protegit informessin als seus participants de les característiques sensibles de l'entorn.

Els participants i animadors dels esdeveniments esportius evitessin danyar l'entorn natural i patrimonial com les dunes, el mar o les parets de pedra seca.

Els concerts minimitzessin l'ús de llums d'alta contaminació lumínica.

• Els trofeus de les competicions seràn de materials reciclats o reutilitzats.

• Els gots dels esdeveniments culturals seràn re-utilitzables i solidaris.

Els esdeveniments esportius minimitzaràn al màxim els envasos generats, posant a disposició productes a orri.

El marxandatge propi de l'esdeveniment serà fabricat amb materials ecològics.

• Tots els esdeveniments tindran a la disposició dels organitzadors i del públic una recollida selectiva dels residus.

• Tots els esdeveniments seran coordinats i autoritzats per l'organització del Festival Save Posidònia sobre la base de la legalitat vigent. Sobretot autoritzacions de Xarxa Natura 2000 i la Demarcació de Costes de Balears.

Altres mesures que puguin fomentar la conservació del medi ambient seran valorades.

WordPress Themes