La protecció de la posidònia, a consulta
Formentera aposta pel turisme sostenible – Save Posidonia Project
28 febrer, 2017
Els ciutadans poden opinar sobre el projecte decret sobre protecció de la posidònia fins dia 22 març
11 març, 2017
Verue tots

Els ciutadans poden fer aportacions al projecte de decret del Govern fins el 22 de març

Efe | Palma 11.03.2017 | 05:30

La conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha obert el procés de consulta prèvia a la redacció del projecte de Decret sobre la protecció de la posidònia oceànica a Balears, en el qual es pot participar fins al dia 22 de març.

En aquest procés de participació pública, que el Govern va establir mitjançant una llei a l’octubre de 2015, s’obre la possibilitat a la població de fer aportacions de manera telemàtica prèviament a l’elaboració de l’esborrany oficial del projecte, per mitjà del Portal de Participació Ciutadana ( http://participaciociutadana.caib.es).

Regulació d’usos

Per això, es posa a l’abast de les persones interessades un document sobre els problemes que es volen solucionar amb la norma nova, la necessitat i l’oportunitat de l’aprovació, els objectius i possibles solucions alternatives, regulatòries i no regulatòries, que es consideren adequades , va informar ahir el Govern en un comunicat.

En aquest cas, l’objectiu de la norma és establir un marc jurídic que garanteixi el manteniment de l’estat favorable de conservació de l’espècie Posidonia oceanica i les comunitats biològiques que forma part, en l’àmbit de Balears, mitjançant la regulació de tots els usos i les activitats que puguin afectar l’espècie o l’hàbitat.

El desplegament d’aquest Decret representarà un avanç i un precedent en la conservació de la posidònia, ja que en l’actualitat no hi ha cap altra comunitat autònoma de la Mediterrània espanyol que hagi elaborat aquesta normativa.

Diario de Ibiza

WordPress Themes