La primera edició del Save Posidonia Project va premiar els projectes presentats per l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA) i pel grup ecologista GEN-GOB, subvencionats amb els diners recaptats. Els 16 membres del comitè tècnic van triar l'estudi anomenat 'Antroposi' presentat per l'IMEDEA. Es tracta d'un treball que pretén esbrinar com afecten directament les activitats humanes a les praderies de Posidònia. La durada prevista de l'estudi és d'un any i mig i està dotat amb un pressupost de 83.822 euros.
El GEN-GOB, per la seva banda, va presentar un estudi de diagnòstic mediambiental de les àrees de fondeig en tot el litoral de Formentera. El seu objectiu és geolocalitzar els punts on es generen els impactes més rellevants i desenvolupar mapes d'usos per a aquestes zones, a més de determinar la salut ambiental de les praderies de posidònia afectades per l'ancoratge d'embarcacions.
Bases concurs 2019
Estudis realitzats sobre la Posidònia

Fotografia: Consell Insular de Formentera. Alta densitat de vaixells a Illetes • Agost de de 2015.

Fotografia: Manu San Félix
L'estudi de Oceansnell va revelar que les praderies de Posidònia havien patit una regressió entre els anys 2008 i 2012 de:
Aquestes dades són les úniques dades fins ara que permeten conèixer l'agressió dels nostres prats. Està clar que la innovació i els estudis són necessaris per implementar mesures de protecció abans que sigui massa tard. La sostenibilitat de Formentera i el seu futur depèn d'això.

Fotografia: IMEDEA